Welk netwerk kiest u?

Telco heeft zijn servers staan op verschillende datacentrums in Nederland, met daarbij een keuze voor welk netwerk u gaat. Hoe meer kwaliteit u verlangt van een netwerk, hoe hoger het prijskaartje. 

Netwerk - I 

Dit netwerk is zeer geschikt als u zich alleen op Nederland en België richt, echter Internet houdt niet op bij de grens. Alle grote providers in Nederland en België zijn op dit netwerk aangesloten en vaak wordt door kleine providers dit netwerk ook als wereldwijd verkocht.

Netwerk - II 

Dit netwerk is gekoppeld aan een groot aantal belangrijke internetknooppunten in Europa. Servers staan onder andere in Telecity Redbus. TelecityRedbus is één van de grootste spelers in Europa als het gaat om datacentra. TelecityRedbus staat bekend om zijn bewezen staat van dienst.

Netwerk - III (Dataplace)

Het gehele netwerk is dubbel uitgevoerd. Mocht er onverhoopt een switch uitvallen nemen andere switches het werk over. Ook de routers zijn dubbel uitgevoerd. Mocht er een router uitvallen draait het hele netwerk gewoon door. Alle apparatuur is aangesloten op dubbel uitgevoerde stroomvoorzieningen. Indien de stroom in het gehele datacenter wegvalt, zullen generatoren het werk tijdelijk kunnen overnemen. Sterkere servers maken het geheel compleet.